Nieuwe hondenlosloopweide in Machelen

pro-JDJNsM6X.jpeg
24/07/2024

Met trots kondigt de gemeente Zulte de opening aan van een tweede hondenlosloopweide in Machelen-aan-de-Leie. Deze nieuwe losloopweide bevindt zich in de Leihoekstraat, recht tegenover de Chiro lokalen, en biedt een veilige omgeving waar honden vrij kunnen rondlopen en spelen.

 

Eind 2021 verwierf de gemeente een perceel van 2700 vierkante meter, gelegen tussen twee gemeentelijke gronden. Dit nieuwe terrein is nu grotendeels ingericht als hondenlosloopweide en biedt daarmee een waardevolle toevoeging aan de recreatieve omgeving en het speelbos.

 

Schepen van dierenwelzijn, Fauve Tack (Open Zulte), benadrukt het belang van deze nieuwe losloopweide: “We willen een plek creëren waar zowel honden als hun baasjes kunnen genieten van de buitenlucht in een veilige en aangename omgeving. In het najaar zullen we het gebied verder verfraaien met de aanplant van bomen, struiken en bloemen. Zo zorgen we dan ook voor bijkomende schaduw in de losloopweide.”

 

De nieuwe faciliteit is vanaf vandaag vrij toegankelijk voor alle hondeneigenaars. De gebruikers worden gevraagd om geafficheerde richtlijnen in acht te nemen, zijnde o.a. het steeds correct sluiten van de poorten, rekening houden met andere gebruikers en uitwerpselen onmiddellijk correct op te ruimen. 

 

In Zulte bevindt er zich sinds 2021 reeds een hondenlosloopweide in het Heldenbos. Deze unieke plek vind je in de Kapellestraat tussen huisnummers 143 en 145 of via de Kouterweg naast nummer 18. Het is de bedoeling om ook in Olsene nog een plaats in te richten met een hondenlosloopweide.

 

Bijlage: Schepen Fauve Tack aan de nieuwe hondenlosloopweide