GVZ sluit aan bij Open Zulte

P1200695.JPG (1)
13/01/2023

De lokale partij Gezond Verstand Zulte (GVZ) zal in 2024 niet met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. GVZ sluit zich aan bij coalitiepartner Open Zulte.

Gezond Verstand Zulte speelde de afgelopen 10 jaar een unieke rol in de Zultse politiek. De partij werd opgericht in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 onder impuls van gewezen schepen Rudy Vandermeeren. Olivier Peirs werd lijsttrekker. Rudy Vandermeeren: “Ons grootste doel was om te zorgen voor een verandering in het gemeentebestuur. Dat is toen ook gelukt. We behaalden meteen 2 zetels (12% van de stemmen) en vormden samen met Open Zulte en N-VA een nieuwe bestuursmeerderheid. We speelden onze rol in het schepencollege met Olivier Peirs, Annabel Van Poucke en later ook Filip Peers. Goede dingen doen voor Zulte en de financiën als een goede huisvader beheren, dat waren steeds onze uitgangspunten. We werkten goed samen en bij de verkiezingen in 2018 was het vooral Open Zulte dat door de kiezer hiervoor beloond werd. Wij vielen terug op 1 zetel (met nog altijd bijna 10% van de stemmen), door het behouden van de coalitie kon onze lijsttrekker Olivier toch verder werken als schepen en nu nog als voorzitter van de gemeenteraad.”

“Nu de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 stilaan dichterbij komen, stellen we vast dat GVZ nog steeds een schitterende groep vormt. We zijn vrienden voor het leven. Het politieke werk is echter meer en meer naar de achterkant verschoven. We hebben dan ook beslist om in 2024 niet met een eigen lijst deel te nemen aan de verkiezingen. We sluiten ons aan bij onze goede partner Open Zulte. Zo kunnen we verder meewerken aan onze mooie gemeente. Olivier Peirs zal hierbij zeker actief blijven.”

Open Zulte is zeer tevreden met de aansluiting van GVZ. Voorzitter Peter Verdonckt en burgemeester Simon Lagrange: “We werken al 10 jaar prima samen in het gemeentebestuur en delen dezelfde visie en aanpak voor onze gemeente. Nu GVZ niet meer met een eigen lijst zal opkomen, zijn we blij dat we onze samenwerking toch kunnen voortzetten. Politiek en besturen gaat over samen werken en samen resultaten boeken voor de gemeente. Dat willen we graag verder doen. In 2024 zal Open Zulte met sterke kandidaten en een goed programma opnieuw het vertrouwen vragen aan de Zultenaren om onze gemeente verder te mogen besturen.” Later dit jaar wordt meer bekend gemaakt over de lijstvorming.

We sluiten ons aan bij onze goede partner Open Zulte. Zo kunnen we verder meewerken aan onze mooie gemeente. (Rudy Vandermeeren en Olivier Peirs)
We werken al 10 jaar prima samen in het gemeentebestuur en delen dezelfde visie en aanpak voor onze gemeente. Politiek en besturen gaat over samen werken en samen resultaten boeken voor de gemeente. Dat willen we graag verder doen. (Peter Verdonckt en Simon Lagrange)