Wereldwinkel en parochiaal secretariaat in pastorij Zulte

pastorij.jpg (2)
24/03/2023

De Oxfam-Wereldwinkel verhuist naar de oude pastorij van Zulte. Ook het parochiaal secretariaat krijgt er een vaste stek.

 

De pastorijwoning in Zulte staat leeg sinds het overlijden van pastoor Buysse in september vorig jaar. Het gemeentebestuur koos voor een nieuwe gemeenschapsgerichte invulling. Binnen enkele maanden zal het gelijkvloers de nieuwe thuisbasis vormen voor de Wereldwinkel. Op de eerste verdieping komt het parochiaal secretariaat.

 

De Wereldwinkel is momenteel te vinden langs de Grote Steenweg in Olsene, naast de oude schoolgebouwen. Op termijn zullen deze gebouwen afgebroken worden. De verhuis naar het centrum van Zulte betekent een meerwaarde voor de winkel en voor het centrum van Zulte, mede door de combinatie met de zondagsmarkt en de bibliotheek.

 

In het parochiaal secretariaat op de bovenverdieping zal u terecht kunnen voor contacten met de parochie, bijvoorbeeld in functie van een familiemis of een doopviering. Dit wordt ook een aangename thuisbasis voor de parochieploeg en het kerkbestuur.

 

Wereldwinkel verhuist naar voormalige pastorij van Zulte: “Grootste troef is de nabijheid van de zondagsmarkt” | Zulte | hln.be