Zulte start 2024 met een uitgebreid digitaal loket

egovflow.jpg
11/01/2024

Zulte zet het nieuwe jaar in met een grote digitale stap vooruit. Het gemeentebestuur investeerde in een nieuw softwarepakket; eGovFlow. Daarmee kunnen inwoners voortaan tal van documenten van thuis uit aanvragen en ontvangen. Die documenten worden automatisch getekend en afgeleverd.

 

Het webloket is beschikbaar op elk moment van de dag. Gedaan met verplaatsingen, afspraken maken of wachttijden. Enkele muisklikken volstaan om aktes, attesten en uittreksels binnen enkele seconden in jouw mailbox te ontvangen.

 

Betere en snellere dienstverlening

 

“Met de aankoop van dit softwarepakket verbeteren we onze dienstverlening”, legt burgemeester Simon Lagrange uit. “Burgers moeten geen afspraak meer maken om een document op te halen en moeten zelfs niet meer naar het gemeentehuis komen. Wie dat wenst, is uiteraard nog steeds welkom.”

 

In een paar klikken kan je van thuis uit de nodige documenten aanvragen. Enkele seconden later krijg je de gevraagde documenten in jouw mailbox.

 

“Dankzij dit programma verminderen we ook de werklast voor onze medewerkers van de dienst Burgerzaken”, gaat Lagrange verder. “Want bij veel documenten is niet langer een tussenkomst van hen nodig.”

 

 

Welke attesten kan je opvragen via het webloket?

 

Dit zijn de meest opgevraagde attesten: akte van erkenning (prenataal en postnataal), akte van geboorte, akte van huwelijk, akte van overlijden, attest van gezinssamenstelling, attest van hoofdverblijfplaats en uittreksel van strafregister (vroeger: getuigschrift goed gedrag en zeden).

 

Je kan via het webloket ook een aantal aangiftes doen zoals een adreswijziging, een reistoelating voor een minderjarige en het aanvragen van een pin- en pukcode.

 

Is dat wel veilig?

 

“Om de attesten en uittreksels te kunnen opvragen, moet je steeds jezelf identificeren”, verklaart de burgemeester. “Dat kan met je identiteitskaart als je een kaartlezer hebt, met een federaal token of via de Itsme-app.”

 

Surf naar www.zulte.be/online-aanvragen of https://zulte.egovflow.be/ om attesten en uittreksels digitaal aan te vragen.